Perubahan


Assalamualaikum guys . Acano ? Sihat ? Sara alhamdullilah sihat :) .. Title hari ini , "Perubahan" . Perubahan about what ? Hahaha ! Sini , saya mau cerita . Perubahan sekarang ni , ramai orang bebas . Bebas acano tu ? Bebas pergi mana saja , mama and papa korang sekarang ni mesti sibuk dengan kerja kan ? Right ? Bohong la kalau mama and papa korang tak pernah ambil tahu kan . Tapi sekarang ni , semakin kita besar , semakin banyak kebebasan yang kita rasa . Sapa mama and papa dia sporting ? Sama la kite ;D . Hee . Nak dekat last years ni , banyak party yang telah diadakan . Swag swag swag (Y) . Tanpa kesedaran kita , kita sedang berparty . Tetapi macam mana di GAZA ? Adakah mereka berparty pada last year ? Itulah kita , tanpa kita sedar . Bohong la kalau Sara tak bebas macam korang , Sara freedom nak pergi mana saja . Tapi kekadang Sara tengok Laman Sosial yang mereka upload about GAZA , did you think something ? Kita semakin maju , macam mane dengan GAZA ? Dia semakin maju dari kita ke . NO ! Dia sengsara , daripada kita habis duit makbapak kita untuk berparty . Lebih baik kita sumbangkan kepada GAZA :') .. Korang kalau nampak tabung GAZA , korang ada sumbang tak ? Kalau korang sumbang , sama la kite :D kita 'geng' . Jyeahhh t(>.<t) !
Bukan Sara nak mengritik atau nak tunjuk baik . Sara just tell you , menda apa yang rasa sekarang ni . Korang tak rasa ke ? Hari ni , hari last JUMAAT bagi tahun 2012 . Woah :O . Ohsemmm ϡ .
Memang susah nak tinggal tahun 2012 kan ? Banyak kenangan yang ada dalam ingatan . Tahun pun  boleh berubah , tak akan manusia tak boleh berubah . Berubah acano tu ? Berubah acamni "Jahat kepada Baik dan Jahat kepada Jahanam" . Hahaha ! Jangan jadi macam tu , pilih baik ye :) . Baby menjadi Kanak-kanak dari Kanak-kanak menjadi Remaja dari Remaja menjadi Dewasa dan pabila Dewasa . Kita semua akan tahu apa maksud "HIDUP" :) . Setiap cabaran yang kita hadapi , itulah cabaran hidup . Bohong lah kalau Sara tak pernah mengeluh kalau sesuatu berlaku ;D .. Korang dah ada azam ? Azam apa ? Azam apa ? If you want know , what my azam in next years . Sara akan belajar bersungguh-sungguh , Sara tak akan mengeluh lagi untuk belajar dan solat Sara tak akan pernah tinggal walau sewaktu pun . Insyaallah I can do it :') . Get to go , sampai sini saja story kita :)

Story Si Sara

No comments:

Post a Comment