Perkhemahan Perdana 2012


21 June 2012
Hari koperasi telah diadakan di sekolah Smk Seri Budiman . wahh ! sungguh meriah sekali . pade pagi nye berbagai bagai yang telah berlaku . the best moment in 2012 :*
kelas aku tidak mengambil ape-ape bahagian pun . pade pagi nye , aku telah melawat ke semua gerai-gerai yang ade . semua nye agak menarik . dan pabila aku letih berjalan , aku berehat di gerai 2 yakin . disitu mereka menjual rojak buah . untung nye aku tak tahu diaorang dapat berape . pabila aku kebosanan aku menunggu dan menunggu , sehingga la gerai 4 Budi membuka gerai nye . aku menyertai gerai 4 Budi , wahh ! agak meriah gerai tu , untung pun untung . para usahawan nye ialah Eyla , Mimy , Ala , Aisyah dan yang lain :)) . aku pun ade turut membantu gerai mereka , puasann ater :D . hahaha ! upah tak dapat pun , tapi dakpe menolong dengan ikhlas katekan :)) 
jual la punye jual . nampak nye dah nak kehabisan barang-barang nye . dalam mase mereka semua berjual , macam-macam karenah yang berlaku . haha ! ade yang pantang nampak telefon , ayuh bergambar :) 
haha ! oh wahai cikk koya betul la awak nih :p . sambung menjual . alhamdullilah . gerai nya sudah pun habis dijual . bakk kate orang terengganu 'licin doh' haha ! pukul 12:30 tengahari , semua pelajar di benarkan pulang . pulang lah kami ! tapi aku tidak boleh pulang -,- alahai ! leceh laa tak ley balik . 2:00 petang , semua peserta perkhemahan di arahkan berkumpul di dewan untuk mendegar sedikit taklimat dari guru-guru yang ada . ya Allah ! apa kebosan nye >< . mate aku pelahan lahan nak tertutup . alhamdullilah taklimat pun sudah selesai , sekarang tengah mepersiap kan barang perkhemahan . khemah o khemah . semua nye dah bereh ! apalagi , ambil khemah , bukak then terus pasang :)) . Hee ! tapi aku agak tertekan lah -,- setiap kali khemah kumpulan kiteorang ambil , semua nye rosak ! haish >,< ape kejadah nim . geram betul aku dibuat nye . akhir nye , guru mengarahkan peserta lelaki menyerah kan khemah mereka yang telah didirikan dengan sempurna kepade perempuan yang tiada khemah :)) . oh ! terima kaseh saya ucap kan kepade lelaki yang rela menyerah kan khemah dengan tidak ikhlas . aku perasan yang ade menyerahkan khemah dengan muke tidak ikhlas . grrr -,- 

22 June 2012
Bagun pagi gosok gigi . haha ! semua nye perlu bersiap untuk pergi ke surau . beratnye mate aku nak 
bagun :p semua orang berkate padaku yang aku ni , koperal tak tegas sebab bagun lewat . alahai ! aku tak tengas mujurr -,- alu aku tegas kan , kau buat tumpat pulak belakang aku kan . okay okay ! ayuh semua kite bersenam , berkumpul di dalam dewan dan mulakan bersenam . ayuh kite berzapin . ewah ewah ! haha .. selesai bersenam , jom pergi rembakk . perut pun dah menyanyi ! lalalalilaala , lalala . haha . tahan tahan . yeah ! tak perlu memasak lahh . terima kaseh cikgu sebab sediakan kami , sebungkus nasi lemak . fuhh ! leganye takpayah masak , hanye melihat orang lain memasak sudah :)) . selesai semua nye , berkumpul kembali di dewan . aktiviti yang diberi oleh abang manaf dan JL JL ialah perlu menyiapkan logo masing-masong dalam mase beberape minit . ololo >< kumpulan aku kehabisan ideal la . logo kami agak simple -,- maklum lah kumpulan kami nih hanye budak-budak . Pandu Puteri Remaja --' masyarakat la perangai sorang-sorang . banyak kali aku menengking pun keras kepale la semua nye . taknak bekerjasama lansung -,- aku mengambil kate putus untuk melaporkan kepade cikgu >< alahai . baru nak ikut cakap aku , tunggu aku ugut baru nak ikut arahan koperal -,- . haish ! nak sambung story nih , game nih paling buat otak aku senget >< bina menara dengan spagetti dan mushmallow . makk aii , ape kejadah yang susah sangat err -.- 12:00 tegahari sudah . wahai kaum adam , sila bersiap untuk pergi solat jumaat ;)) kaum hawe pulakk . boleh berehat-rehat ye :D aumm ! sedap nye goyang kaki dalam khemah :* . hee :D
semua lelaki sudah pun pulang dari solat jumaat , yang belum makan tu pergi makan . yang sudah selesai tu , pergi lah tukar baju . tunggu-tunggu , dah pun petang . bersedia untuk sukaneka :)) I like it
game-game yang ade ialah 
- isi air dalam botol
- ratu kebaya ( tepung :)) )
- membaling dadu
- mencari bola pingpong  
 nampak nye , semua pun dah bersuke ria dengan tu . part yang paling aku suke dalam sukaneka ialah sewaktu ratu kebaya dan membaling dadu . hahaha ! sumpah nakal mase tu . akhir nye , sudah nak mahgrib . bersurai dan bersiap untuk ke surau . semua nye sudah siap makan pun dah siap . semua nye dah siap . get ready to shooting :*
semua peserta di arah kan berkumpul di dewan untuk memulakan lakonan masing-masing . kumpulan pertame yang memulakan , ialah kumpulan bomba . menarikan tarian ala boria gitu :D . alahai comel nyoh ! kumpulan kedua ialah kumpulan pkbm dengan ala dikir barat nya . kumpulan ketiga ialah kumpulan puteri islam dengan mengisahkan anak derhaka . kumpulan ketiga ialah krs dengan mempersembahkan . alahai ! cikgu sengall aw . hahaha . kumpulan keempat iaitu kumpulan renjer puteri dengan mengisahkan , jaga lah alam sekitar . hebat nye nenek nih ! khelass gitu :)) . kumpulan kelima ialah kumpulan pengakap dengan menyanyikan sebuah lagu iaitu carta hati . ololo shuweet nye
 for kak eyla , sedap suare kak eyla :* . woah ! katang gitu . arh ! letihnye , akhir nye dah selesai semua nye  tepat pukul 12:00 tegahmalam . mendegar pengalaman abang manaf , part yang paling aku suke . sewaktu tahiikk kambing . wahahaha :))
dan akhir nye tamat cerite , semua diminta pulang ke khemah masing-masing . dan kembara mimpi ~,~
kedengaran seperti ade yang kene denda , kumpulan pkbm kene denda , kes menghisap rokok . idiots punye orang seludut menda tak elok kedalam camp -,- 
woah ! panas nye , nak tidur pun tak senang . eeish >< . aku mencoba memejamkan mate . akhir nye nyenyak ku tidur :D . thanks for kak aiesyah sebab pasang kan lagu untuk adek supaya adek dapat tidur :))

23 June 2012
bagun dengan mate yang kuyu -,- letih nye tidur yang tak cukup . bagun dan bersenam lagi . dengan macam tarian ! woah . hahaha . raju chacha raju chacha hm hmm hm .. lalalalala hmmm . ayuh beku ;o
haha . pabila lagu di berhenti semua kene berhenti dan menjadi beku . dan apabila lagu dimulakan semua menjadi ais cair balik :D 
dan selepas kami bermain itu , kami kene main chicken dance pulakk . aiyoo ! hahahaha 
nakal nye korang menari yee . suke tengok korang buat kepak ayam tuh :p
selesai senaman , dan semua nye harus brackfast . kumpulan aku hanye mampu makan nasi lemak and sandwish . balik ke khemah kemas-kemas . barang aku pun dah kemas . semua barang-barang dalam khemah aku pun dah kemas . alhamdullilah . bekerjasama akhirnye . :))
pade mulanye ku ingat tidak best . tapi ku salah . Perkhemahan Perdana kali ni , memang best . lagi best yang sebelum ni . syukur alhamdullilah . perkhemahan berjalan dengan lancar walaupun hari pertama cuca pade malam nye tidak elok . tapi semua nye tidak menjadi halangan bagi kami meneruskan :'))
berat nye aku nak meninggalkan semua ni , banyak kenangan yang telah ade disitu :'D
thanks for school . sebab dah melansungkan perkhemahan ini . akhir nye penutup pun tiba . selesai di agihkan hadiah . tiada yang kalah , tiada yang menang . semua nye menang :))
itulah kate-kate abang manaf . hee :')

barisan awek muda :))

kak eyla and twins :>

with kak eyla and angah :*

With Kak Ala and Mimy Amysha :)

smille never end . when you with friends . you can smile and can't stop to laugh . because friends can make you laugh together . bestfriend never end . ily

Story Si Sara

I know I can Strong :')

Assalamulaikum . Hay budak blogger semua ;)
Sihat tak ? Sara sihat :>

Dah berape minggu dah Sara tak story , hmm ! so miss you belog :*
sorry lame tak update you blog , sibuk dengan blog orang je Sara ni , sampai blog sendiri tak terurus :')
okayy ! Sara nak story , look at my title . Be strong :')
Yee ! Sara seorang yang kuat semangat , Sara tahu tu . Hurm ! Sara dah ramai kehilangan orang yang tersayang :'( . ego sangat ke perangai Sara sekarang ni ? semua orang cakap Sara tak macam yang dulu , Sara berubah dalam sekelip mate je . Sara tidak menyedari semua tu :/
kenape tidak tegur kalau Sara dah berubah , tak perlu la Sara kehilangan orang yang Sara sayang . for all my mistake , i'm sorry :(
Sara rinduu diaorang panggil Sara adek , Sara rindu nak main main dengan orang yang Sara sayang :')
But the way , terima kasih hadir dalam hidup Sara . thanks for everything hearts
tapi kan , Sara tak boleh terima kehilangan korang semua . tapi Sara tak perlu risauu kod , Sara tahu korang akan kembali semula :') . me heart you
 


Dalam senyum Sara ade tangisan :')
Sara kuat , Sara tak boleh menagis setiap hari . but the ways , Sara rinduu kan ayah sara :(
She leave me . ' Ayah , adek rinduu sangat sangat kat ayah :'( '
Kalaulah ayah boleh tengok kerjayaan adek sekarang ni , sebagai atlet . gerenti ayah bangga kan , sebab adek dah capai ape yang adek mahu :')
hmm . Sara terbace blog Eyla , sumpah sedih ! naseb dia sama dengan Sara :')
tapi Eyla seorang yang kuat , tabah . harap Sara boleh jadi macam dia :'D
me love you , byebye peetss
Sentiasa kuat menghadapi cabaran . Hadapi dengan tabah , dan penuh sabar :')




Story Si Sara

Need Somebody :'/


Assalamualaikum :)
Hai kacak , prettay . anda sihat ? Sara sihat je , tapi ade batuk-batuk sikit :)
how your life friends ? you happy ? you sad ? why ?
don't sad , be strong :'D
Sara dah bosan dengan single ni . Sara nak cari someone la ,
but tak jumpe la :/
seriously Sara jealose tengok orang couple sekarang . sweet sweet je  :')
Sara nak someone yang faham tetang hati Sara . Sara nak yang manje-manje :D
suke yang manje tau , cute je bile dia merajuk . romantik , eee tentu la kene ade . tapi setiap lelaki ade keromantikan nye kan ? but I don't want player -..-
I hate playboy ! haishh . aku kemaruk dengan cinta sekarang ni ;D
hikhikk . Sara rindu la kawan-kawan , sekolah dah nak open -.- taknak pergi sekolah laa .
hehe :'3 Sara ni pemalas tau :p . hwo cares ? haha ! Tutt tuut .
dah tak tau nak story ape -.- fikir fikir fikir . yes ! haha .

Eee ! sape nii , nomeyy ngad :p
pabila syok sendiri . fake smile can hide a million thousands tears :')
for last , I want say . goodbye . Assalamulaikum :D
Ingin kan mu wahaii superman :D

Story Si Sara