5 Months :') Form 4 -.-

Assalamualaikum . Happy new years guys ;* So , how your celebrate ? What :o ? Tak celebrate ? Ohmaii , kita geng la ;( Haha . But the way , i'm happy now ;D Yesterday , 5months . Seriously , banyak dugaan kami hadapi . Tapi , kami still bersama . Alhamdulillah . Sejak hadirnya dia , segala hidup Aten berubah . Thanks for everythings Along :') If , kelakuan Along yang agak annoying . But , I still love you :* Haha . Mungkin , lepas ni kurang meet dengan dia . Dia fokus sukma , training pagi . But me , petang -.- Ohh , I hateeee thattt ! Today , Aten dah jadi budak form 4 . Ohh , cepatnya masa berlalu ;( Serious , tak ready lagi kut nak jadi budak form 4 . Persediaan nak jadi budak form 4 tak ada . Semangat ada , tapi . Entah la . IshaAllah , nanti biasa dengan keadaan ni . Cikgu kelas Aten , grrr . Macam , hm . Entah laa . Harap-harap tak ada la cikgu yang suka jaga tepi kain pelajar . Sebab , ada dua tiga orang guru ni . Suka je jaga tepi kain pelajar . Tapi , nak buat macam . Dia cikgu , hormat je mampu :) Ehh , Aten tak ada buat hal dekat cikgu . Sebab tu cikgu suka Aten ;p Haha . Tak semua cikgu . Hm , actually . Aten tukar templete biasa je . Aten rasa macam tak nak guna blogskins buat masa ni . Tahun ni , tahun lepas . Selalu je , tak sempat nak update blog . Maklumlah , semakin besar semakin busy . Hee ;D Hm . Continues about 5 months . Pejam celik pejam celik , dah masuk 5 bulan . Umur Aten 16 , Along pulak dah masuk 19 . Tua dah kau gemok :* Hahaha . Dia still berkayuh , fokus sukma 2014 . Dia tu , tak payah fokus sukma . InshaAllah memang dia yang akan jadi hanelang . Harap tak sia-sia la apa yang dia training selama ni . But the way , Aten tak tahu nak story apa ni . Hm . Nak kongsi gambar sikit ni . 

Gambar-gambar tu . Collage 2012 and 2013 . Disebalik senyuman itu , ada kepahitan dan kemanisan . Penderitaan , dan pelbagai halangan hidup . Tapi , Aten tetap berjuang . Ingin hidup , menjadi seorang atlet yang berjaya . Berjuang untuk menjadi pelajar yang berjaya . And lastly , ingin menjadi anak yang mithali kepada mama dan arwah ayah :') Dia la segala-galanya bagi hidup Aten . Tiada mereka , tiadalah Aten di dunia ni . Terima kasih mama , arwah ayah . Even , dari kecil Aten dibesarkan dengan belaian manja ayah . Ayah selalu ajar Aten manja , disebabkan mama Aten sibuk dengan kerja . Dan tiada masa untuk Aten , disebabkan itu . Ayah yang mengurangkan masa kerja dia untuk Aten . Terima kasih ayah :') Walaupun tak sempat nak balas jasa ayah . Adik akan balas dengan cara amal . Jasa mu dikenang ayah :') Bangga jadi anak ayah dan mama . But the way , untuk mama . Terima kasih sebab restu hubungan kami . Walaupun , mama tak pernah jumpa dia . Firasat seorang ibu , tahu la macam mana orang yang anak dia pilihkan . Haha . Alhamdulillah , mama tak halang kali ni hubungan kami berdua . Iloveyou mama ayah . Rindu ayah :'/ Al-Fatihah .. Sorry , Aten rindu dekat ayah Aten sebenarnya . Sebab tu , tetiba story pasal arwah ayah :') Okay lah . Ending my story . Assalamualaikum .

Story Si Sara

Congrats Hanelang :*

Assalamualaikum . Today , topics about "Final Race GP Indon" again and again . Hanelang menguasai dunia . Terbaik :*  Hip hip untuk kemenangan diorang ! Championship .


Sorry gambar tak berapa jelas . Agak blur sikit . 1st #Mohd Azri 2nd #Cheku Syamil . Congrats bro , kau memang hebat . Tiada orang boleh tandingi kejayaan korang . No pain , no gain ! Alhamdulillah . Dia dah dapat apa yang dia nak . Tak sia-sia dia training selama ni . Pagi petang , tak kira hujan ribut . Di redah oleh hanelang . Kejayaan yang diperolehi hari ini . Adalah berkat training yang selalu di jalankan . Ramai lagi yang masih menunggu kejayaan mereka . Thanks along , sebab baiki ranking along balik :') Iloveyou You are my everything sayang :*  Team Terengganu , adalah team yang akan bakal membawa atlet-atlet yang berjaya . Dengan adanya coach kami #SyedHusin . Thanks Abang Cin :') Pergobanan mu dikenang . Aten bersyukur sebab dapat training di bawah coach Abang Cin . Bukan mudah tau . Sejujurnya , Aten nak sangat berjaya macam diorang ni . Aten akan buktikan suatu hari nanti . InshaAllah :') Dengan adanya sokongan daripada kawan-kawan , team and familys . Aten akan berusaha . Buangkan sikap malas . Simpan dalam hati azam ingin berjaya . Training ? InshaAllah Aten akan rajin turun . Kadang-kadang sedih juga . Sebab , yang lain boleh pergi race . Tapi , hm . Salah Aten tak training rajin :'/ Mungkin tak ada rezeki . Redha :')


Muke kena pakse senyum . Kena marah di along ni . Sebab banyak songengg sangat masa pergi . Beleber habis dia . Heee :D Rindu dia ni :( Lepas ni , susah la nak jumpa dia . Dia training pagi , but me ? Petang :'( Sebek em . Gambar ni masa dekat "Agro Resort Setiu"  Aten meragam nak balik dekat dia . Hahh , kan dah kena beleber . 3 hari duduk dekat sana , mananggung rindu terhadap dia . Hm :/ Tengok baju tu . Go for champion . Jyeahh ! Baju tu , baju pesatuan olahraga . Macam mana Aten dapat ? Kan Aten kan bekas budak olahraga . Track & Field still terpahat dalam hati tau . Okay guys . Di sini saja cerita kita . Doakan kejayaan kami anak terengganu untuk terus berjuang . Assalamualaikum :)

Story Si Sara

Kem Pelapis Terengganu

Assalamualaikum , salam pembukaan cerita saya :) Kan gua dah cakap gua Havoc havoc havoc :D Today nothing special . Boring life . But the way , got new story :* Dua , tiga harini 'Off to Setiu" have camp dekat sana . Kem apa ? Kem bina semangat untuk pelapis terengganu . Waa terpilih derr :* Terasa beruntung weh . Waa anak jati tranung boh , mu tahu menda :D Nak kongsi gambar sikit ni . Ni gambar-gambar group "Hanelang Boh!" team Aten tauu . Hee :)


Muka-muka bakal menaikkan nama negeri kite :* Bukan negeri sahaja , inshaAllah negara juga . Doakkan kejayaan kami . Kami semua anak jati Terengganu anak jati Malaysia . Bakal menaikkan nama negeri dan negara . Kem ni , untuk pelapis-pelapis yang terpilih sahaja . Thanks to Kak anis , Abang is and lain-lain coach . Especially my coach , Max Yani . Iloveyou♥ . Budak-budak olahraga , seriously rindu korang . Dan budak-budak lain pun rindu juga :') Hello , everybody wanna know what activities yang ada . OhmyGanu :o Haha . Aktivit yang ada sebenarnya tak banyak . Sebab 3hari je kem tu kan . Hari pertama tu , hanya bahagikan kumpulan . Hari kedua tu , kami semua main aktiviti yang ekstrem . Apa aktiviti tu ? The people call this "Flying Fox" . What the flying fox ? Flying fox ni dalam bahasa melayu , korang mesti tahu kan musang terbang . Tapi menda ni , bukan musang yang terbang . Tapi , kami yang terbang :D Hahah . Kami kena terjun and terbang . Sapa yang gayat tu , harus cuba . Comfirm perasaan gayat tu hilang . Biasanya , aktiviti flying fox ni ada dekat tempa-tempat yang ada bagunan-bagunan yang tinggi . Kalau korang pergi holiday , nak rasa tempat-tempat ektrem kebiasaan di KL la banyak . Terengganu ni , hanya ada aktiviti ektrem yang terlebih ektrem . Hey , meh ah pakat gi ganu . Abang zizangg ade balik cuti nii :D Continues back . Moment yang tak boleh lupa Aten sesat nak cari surau . Hee :) Aten sesat dengan 2orang budak olahraga . Nama dia ? Seacret la . Can't know . Hari pertama pergi tu , serious memang rasa nak balik la . Sebab rasa takut dengan tempat dia . Lastly , okay je :)


Aktiviti yang Aten tak boleh lupa adalah . Sukaneka . Antara permainan yang ada adalah .
Acara Sukaneka :
  • Mencari coklat didalam tepung .
  • Suapan sayang .
  • Baling kelapa ke botol .
  • Isi air dalam botol .
Ini antara acara-acara yang ada . Seriously , best gila . Yang Aten suka , cari coklat didalam tepung tu jelah  . Kumpulan "Hanelang Boh!" dapat tempat yang kedua . Sebab kumpulan "Hanelang" dapat tempat pertama . Tapi tak apa , yang penting . Dapat tempat kedua :) Dapat hamper , tapi Aten tak ambik pun . Tak suka la snack ni . Jaga kesihatan katakan . Hee :D Ehh , but the way . Tahun #DuaRibuTigabelas dah nak sampai penutupnya . Dan tahun #DuaRibuEmpatBelas dah nak hampir membuka tirainya . Assalamualaikum 2014 , Waalaikumussalam 2013 :') Rasa sedih pulak nak tinggal . Pejam celik pejam celik . Dah nak masuk form4 Aten . Dah nak besar . Memang dah nak besarkan , tak akan dah nak kecil balikkan . Haha . But the way , sampai sini je Aten dapat story . Lastly , assalamualaikum :)

Story Si Sara

Happy Maybe :')

Assalamualaikum :)



Look my header :* Cantik tak , nelang tak ? Superhero Gemok's :* Iloveyouuu hby <3
How long my relationship ? Dah 3months . 6 hari lagi nak masuk 4months :') Hm . Now , relay kiteorang ade problem . I don't know but why . Aten tak tahu ape salah Aten , sampai dia nak macam ni bagai . Aten dah rasa macam tak ade harapan pulak bila dia buat macam ni dekat Aten . But , Aten still bertahan . Sumpah demi Allah , Aten sayang dia sangat-sangat . Aten sanggup dia buat Aten macam ni . Yang penting , Aten tetap dengan dia . Ehh , jap . Aten story moment-moment yang indah dulu k :') First Aten kenal dia , macam mana ? You want to know ? Kenal dia , masa accident arwah "Syafiq Imran" Dia yang tegur Aten . Masa tu , Aten tak kenal lagi mana-mana riders lelaki . Dia dan "Sharul Afham" tegur Aten . Really-really , malulah Aten dibuatnya masa tu :p Hahaha . Malu-malu kucing katekan . Telah sekian bulan berlalu . Tiba hari puasa . Masa tu , dia call Aten dengan tetiba je . Swear terkejut gila la . Dia ambik mana number Aten ? Hahah . Dalam handfone "Adha" that's my crush :'p Aten ade text Adha , tanya ade training tak malam tu kan . Then , mamat poyo ni yang baca sebenarnya . Dia ambik number Aten , then call . Time dia on the phone dengan Aten . Nak tahu mana dia duduk ? Tepi , washing machine . Hahaha . Sumpah , kelakar dia ni . Kiteorang text , otp then keluar sama-sama . First kenal dia dengan rapat . Aten save contact name , "AlongComel;*" Hahahah . Memang dia comel , comel sebab dia tebam . Sayang dia ;* Then , seminggu sebelum raya . Aten ade teman dia pergi "My Marts" dekat sebelah mydin . Dalam Aten dengan dia menuju ke sana . Ohhmaiii :o Dia pegang tangan Aten . Melting dengan dia dah masa tu . Dah mula rasa ade perasaan dekat dia tu . "1 Ogos 2013" Kami bersama :') Aten yang start , masa dia balik kampung tu . Aten hantar dia text "Jangan Curang" Entah , kenape nak send text macam tu . Maybe , dah jatuh cinta dengan dia tu . Hahaha :')  Actually , dia "Sweet Talker" . Haha
:p Tahun ni , Aten raya dengan someone . Yeay yeay :* Bulan demi bulan pergi , first time Aten pergi race dekat "Veledrome Cheras" dan first time jugak Aten pergi tournament dalam carrier baru ni . First night , menginap . Rase lapar , pergi beli . Biasalah , kalau pergi kedai Aten akan order "Kuew Teow Lahkna" tak pun , "Nasi Goreng Paprik" tapi malam tu , Aten order "Nasi Goreng Paprik" Aten suap dia dengan adik dia :') Malam kedua , di sana . Kiteorang gaduh :( Dia text dengan rider perempuan yang Aten hate ! Budak tu text dengan Along . Along pun satu hal , agak-agak ah nak text dengan perempuan lain . Kalau Aten tak kenal tak ape , ni anemy Aten tu kut -'- But the way , sentap dengan dia . Aten beli dia burger , boleh dia bagi dekat orang lain :o Aten nak dia yang makan . Tapi , kenape orang lain . But why ? See , dia yang cari salah . Aten pulak yang kene mengalah . Tak ape , Aten tak kisah . Sebab sayang dia kan :') Pagi tu , kiteorang semua nak check out dari rumah tu . Sebab serba benda tak cukup . Grrr -,- Check in homestay dekat area tu jugak . Dalam menuju pergi ke velodrome . Duduk dekat belakang , then "Areh Chek" di depan kami . Aten duduk dekat dia , dia pegang tangan Aten dengan kemasnya . Ohmaii :o Entah kenape , tetiba airmata nak terkeluar . Sayang dia sangat-sangat masa tu . Sumpah sangat sayang dia . Dia pergi race , Aten pergi rest kejap . Tak sempat la tengok macam mana dia jatuh . Mak dia yang beritahu Along jatuh . Entah kenape , tetiba jadi mengelabah . Tak senang nak duduk tahu tak . Tanya mak dia , dia ada dekat mana . Mak dia beritahu la , ade dekat paramedic . Ohmak aii . Gelisah semacam Aten rase tau tak . Sebelum balik tu , dia ade mintak maaf . "Mintak maaf , sebab orang buat salah dekat ye ea" hanya Allah je tahu perasaan Aten mase tu . Setiap kesilapan dia , Aten maafkan . Sakit hati terhadap pun , Aten tak pernah pendam lama-lama . Sebab kalau Aten pendam takut jadi tawar hati . Aten tak nak la , sebab Aten sayang sangat dia . Sumpah sayang sangat dia . Setiap dia buat Aten sakit hati , Aten dengan mudahnya memaafkan dia . Kerane sayangkan :') Pada malam sebelum jam 12 malam . Aten , dia dan Areh . Pergi makan , lepas balik dari kedai tu . Aten "Cuci Luka" dia :') sweet moment tu . Hahahh . Kau ape tahu :p Ya Allah , manje em dia . Manje lagi dari Aten kut . Semanje-manje Aten . Manje lagi dia wehh ;p Sebab tu Aten sayang dia . Tapi , satu hal je . Aten takut , panas barang dia tu datang balik . Actually , dia tu panas barang . Adik-adik dia beritahu Aten , yang dia tu panas barang sikit . Selepas Aten datang dalam hidup mereka , panas barang dia dah kurang . Hm . Alhamdulillah . But the way , rindu nak tengok muka manje dia tu :p "19 November 2013" entah kenape , malam tu . Aten rasa naik angin je . Tetiba , Aten hantar text dekat dia "RQ1 Benci.Mu!" Ya Allah . Kenape Aten jadi luar kawalan . Sumpah tak ade niat nak hantar macam tu dekat dia :'( Dia replay text ape , korang nak tahu ? Tak perlu tahu kut . Hmm :/ Tapi , Aten happy . Saat dia hantar text "Aku nak tenang diri jap. Mu yang lebih-lebih. Aku dok tinggal mu eh" Betape leganye :') Tapi , hati ni . Seksa jugak , sebab . Dia dah tak caring pasal Aten , dah tak ambik tahu pasal Aten . Aten rindu dia :( Aten rindu nak on the phone dengan dia . Rindu nak buat semua tu . Fone Aten , dah silent . Dah tak ade text dari dia , bohong la tak ade terus . Ade la jugak text dari dia tu . Hm . Sorry blogger , Aten type ni . Sambil air mata menitis ni . Hanya Allah je tahu , macam mana hati Aten sekarang ni . Kerana sayang , sanggup di layan bergini . Hm . Iloveyou you :'*
Ya Allah , kalau benar dia jodoh ku . Persatu kan lah kami pada masa akan datang .. Hanya engkau yang maha mengetahui , hambamu ini amat menyintainya . Amat menyayanginya . Amat merinduinya :'( . Engkau kuatkan lah semangat hambamu ini menempuh dugaan ini . Kuatkan lah hati kami untuk menjaga perhubungan ini sehingga menjadi perhubungan yang halal :/ . Amin ya Rabba Alamin.

Story Si Sara

Freedom Maybe ;*

Assalamualaikum :*


Hahaha ;D firstly , I want tell you alls . I'm FREEDOM !!!! Yeahh ! Kebebasan seketika , belum habis lagi perang . Baru je second war right ? PMR CANDIDATE'S ;) . Dah berhabuk dah . Today , nak bersih dia kembali ni . Lagu pilihan bulan ni . Jeng jeng jengg :) "Hall Of Fame - The Script , Harus Terpisah - Cakra Khan , and the lastly Rindu Pengubat Luka - Toi" That's why I pilih lagu-lagu ni semua . Nak tahu ? First , Hall Of Fame lagu semangat teammates kite orang . Second , Harus Terpisah lagu arwah selalu nyanyi . And lastly , Rindu Pengubat Luka for someone special :') Let's continues story . Dah lama tak update blog ni , bukan apa . Sibuk dengan study , dengan training and lappy , mama pegang . Hee ;D Months ni , sibuk dengan training . Race banyak . Ehh , forget . I got new carrier ;) Track & Field still in heart . But now , "I'm Cyclist" :* Amacam , ada caya tak ? Owner blog ni dah jadi pelumba basikal ;p Hahahaa . Ehh , rilek luhh . And I got new prince , and Aten bahagia dengan dia :') Bahagia sesangat . Yang lepas tu ? Ehh , ape nama crush tu hahh ? Lupa lahh . Ohh , Irham err -.- Dah dieeee kut :p Dia dah jadi anemy Aten :'( Aten tak mintak pun nak jadi anemy dia , tapi . Tapi , tapi . Hm . Tak kisah lah . Hari-hari jumpa dia >.< Taklah hari-hari . Kite orang carrier sama . Selalu terserempak dengan dia . Aku kata kau , kau kata aku . Kite orang dah macam "Langit dan Bumi" . Shiitt -'- Kekadang benci tengok dia tu . Kekadang melt :p Hahaha . Ehh , sekarang dah tak boleh rasa macam tu . Nanti bahang penyapuh oleh Along kan :p Ehh , Aten ? Who's that girl ? Sekarang , ramai orang panggil Sara is Aten . Hmm , so tukar name la ;) Apa , macam cantik je , macam cantik je :p Hahah . Guys , don't forget leave your footstep okay . I will be visited your back :* Iloveyouu . 

Story Si Sara

Kejohanan Olahraga MSSDKTS 2013


Assalamualaikum ;)
Semua sihat ? Dah lama tak story . Tired dengan prepared "Kejohanan MSSDKTS 2013" tahun ni . But the way , Sara tak dapat apa-apa pun :( Hmm . So sad right ? Stamina dah tak kuat tahun ni , dah tak macam tahun lepas . Hm "~"
Tengok picture atas tu , haha . Search , where Sara ;3 ? Sulamanians & Budiman Best ;D
But the way , congratulations "SULAIMANIANS" . Juara keseluruhan pada tahun 2013 , bukan setakat tahun ni saja . Berturut-turut , setiap kali kejohanan . The best Cluster School ;)
But , "BUDIMAN BEST" get tempat naib juara tak silap Sara . Forget sudah ;3 haha . Pelupa betul la Sara nih .. 
Carta stage Sara :/
  • 100M Sprinter - 4
  • 200M Hurdle - 4
  • 400M - 5
  • 4x400M - 6

So bad result Sara kan :| nak buat macam mana , dah takde rezeki . Tak macam tahun lepas , ada rezeki :') tahun ni , kecundang sikit . Hehe :'3 
Okay . Even Sara upset , Sara masih boleh tersenyum macam kambing k ;3 hahaha . Ohh forget , look picture dekat atas tu . Bestie track & field Sara . Dia junior Sara , but dia kuat dari Sara . Dia sekolah Sultan Sulaiman . Her name is "Iliya" :) beautiful name right ;) . She so kind , I like friend with her .. Ehh , jangan lari lagi , belum habis story lagi . Ada lagi gambar k .

First & Second Picture  : With Kecek Molek :)
Third Picture : With Layalia Rameli ( Olahragawati & Atlit Terbaik
Lastly tu picture Sara la :p so sembir right ;3 hahaha . Shushh , jangan tengok lama-lama . Malu weyy ! Haha , ehh . Lupa nak bagitahu . Yang ditangan Sara tu , bukan Sara punya . But yang "Hasif" punya la weyy , yang belakang Sara tu . Congrates for you "Hasif" :) But the way , yang third picture tu . Adalah "LAYALIA RAMELI" Olahragawati terbaik berturut-turut . Woahh , katang wey . Jangan main sama "El or Layer" k . Hahaha . Congrates k Layalia . So , tak tahu nak story apa lagi . Sampai sini je kut . Okay , byee pitss :* 
Iloveyou BUDIMAN BEST

Story Si Sara

Our Favourite Songs ♫

Assalamualaikum guess . Having a nice day ϡ ?
Harini , Sara nak shared satu lagu ni . Lagu ni favourite Sara time dulu-dulu la katakan .. Hahaha ϡ
Lagu ni , Sara ada shared dekat someone ni . Dia penting sangat-sangat dalam hidup Sara . You want know what the title this song ? "You" by Nur Jannah Alia ♫  .

 You - Nur Jannah Alia 
You were there to light my day 
You were there to guide me through 
From my days down and on 
I'll never stop thinking of you

How can i forget all that
When you're the one who make me smile
You'll always be a part of me
How i wish you were still mine

Never will forget the day
How we've met and came this far
We all know we got this feeling
But somehow it has to end up here

I know it's me who said goodbye
And that's the hardest thing to do
Cause you mean so much to me
And guide the truth from me to you

For all the things i've done and said
For all the hurt that i've caused you
I hope you will forgive me baby
Cause that wasn't what i meant to do

Lagu ni adalah memories bagi Sara dengan dia ϡ
Now , Sara dah get back dengan dia balik . So , time on the phone . Dia selalu je nyanyi lagu ni . Hehe ϡ .
Okay , dia memang sweet . Kalau lah dia tu jodoh aku , aku sangat-sangat bersyukur . When Sara miss he , Sara akan play [►] lagu ni. Okay , cara tu je nak menghilangkan rindu . Tapi , tak semua rindu di hati ni hilang , cuma sikit je :( . Kalau nak hilang semua rasa rindu ni , kene meet dia la . Baru hilang semua rindu ni :) Hehehe .. Okay , you want listen that song ? Say "Yeahhh" let press play [►] :D .

  

Hope you enjoy this songs . Assalamualaikum sweet stalker semua ;)
Ya Allah , perjodohkan lah aku dengan sidia yang bakal menjadi suami aku dan yang bakal ada disisi aku sehingga hujung nyawa aku . :')

Story Si Sara